Het project Testteams4All is onlangs van start gegaan!

Het project Testteams4All is onlangs van start gegaan!

Bart Borsje

Introductie

Mensen met een beperking ervaren helaas vaak dat gebouwen zoals restaurants, winkels maar ook theaters en gemeentehuizen niet goed toegankelijk zijn voor hen. Op basis van het VN-Verdrag Handicap zou je verwachten dat er serieus werk wordt gemaakt van het toegankelijk maken van in ieder geval openbare gebouwen. De praktijk wijst echter anders uit.

Doel van het project

Met het project Testteams4All willen we een toolkit en training ontwikkelen op basis waarvan ervaringsdeskundigen aan de slag kunnen met het testen van de toegankelijkheid van de gebouwde omgeving en hierover advies kunnen geven. In de hoop dat dit zal leiden tot het uitvoeren van het uitgebrachte advies om de gebouwen voor iedereen toegankelijk te maken.

Partners

Het project wordt geleid door AFEdemy en omvat samenwerking met de belangenorganisaties voor mensen met een handicap en/of chronische zieken: Stichting Voorall uit Den Haag en Dito vzw uit Brussel. Deze twee organisaties hebben beiden ervaring met het werken met een testteam, maar willen graag een uniforme toolkit en training ontwikkelen voor het testen en adviseren in dit project.

Blijf op de hoogte

Het project loopt van april 2024 tot oktober 2025. Door middel van een nieuwsbrief en nieuwsberichten, die via partnerwebsites en social media worden gedeeld, houden we geïnteresseerden op de hoogte. Het project wordt afgesloten met een internationale online bijeenkomst op dinsdag 23 september 2025. Voor meer informatie kunt u per e-mail contact met opnemen.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi