SAA project is afgerond!

SAA project is afgerond!

Jonas Bernitt

Achtergrondinformatie: Negatieve stereotypen, vooroordelen en discriminatie op basis van leeftijd staan bekend als “ageisme (of leeftijdsdiscriminatie”, waarvan is aangetoond dat ze hart- en vaatziekten, een lager niveau van zelfredzaamheid en een lagere productiviteit veroorzaken. In de hele EU weerspiegelen bepaalde praktijken nog steeds leeftijdsgebonden vooroordelen en worden ouderen genegeerd, gediscrimineerd of zelfs uitgesloten. Voorbeelden hiervan zijn gezondheidsrichtlijnen die alleen bepaalde behandelingen bieden voor bepaalde leeftijdsgroepen, of onderwijsprogramma’s, verzekeringscontracten en vacatures met leeftijdsgrenzen…

Een overzicht van ons project: Ons nieuwste leeraanbod SAA (Smart Against Ageism) wil reflecteren over dit onderwerp en geeft meerdere stimulansen om aannames tegen andere individuen op basis van hun leeftijd aan te pakken! In het kader van het Erasmus+ programma hebben organisaties uit Duitsland, Portugal, België, Litouwen, Bulgarije en Nederland verschillende leermiddelen ontwikkeld, zoals een educatief online spel, een spelgids, een Europees compendium, een toolkit voor trainers en aanbevelingen voor beleidsmakers om leeftijdsdiscriminatie actief aan te pakken!

Wil je meer weten over het onderwijsaanbod, bekijk dan ons laatste artikel over het platform voor volwassenenonderwijs Epale.

Bovendien kunt u ons Smart Against Ageism (SAA) online platform bekijken, waar u direct toegang krijgt tot al het gemaakte materiaal en interessante achtergrondinformatie over leeftijdsdiscriminatie.  


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi