AFEdemy is medeorganisator van de EU-week voor duurzame en inclusieve gemeenschappen

AFEdemy is medeorganisator van de EU-week voor duurzame en inclusieve gemeenschappen

Patricia Lucha Fariña

Het concept van SHAFE (slimme, gezonde, leeftijdsvriendelijke omgevingen) was het centrale thema van het evenement “EU-week voor duurzame en inclusieve gemeenschappen: de toekomst is SHAFE”.

AFEdemy heeft samen met SHINE2Europe met succes een intellectuele en interpersoonlijke uitwisseling tussen de deelnemers georganiseerd, inclusief boeiende discussies over hoe inclusieve oplossingen kunnen worden ontwikkeld.

Naast andere interessante onderwerpen zijn inspirerende good practices gepresenteerd die innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken laten zien. Met name op het gebied van huisvesting zijn veel initiatieven op het hoogtepunt van innovatie, waarbij het huisvestingsvraagstuk vanuit verschillende perspectieven wordt benaderd.

Het evenement toonde een interdisciplinaire opkomst, waarbij vertegenwoordigers uit het Quadruple Helix-model betrokken waren: Bedrijfsleven, Wetenschap, Industrie en Burgers. Het belang van hun betrokkenheid is benadrukt tijdens de EU-Week voor duurzame en inclusieve gemeenschappen bij het co-creëren van leeftijdsvriendelijke omgevingen.

Met een breder netwerk en een boost aan motivatie en energie blijft AFEdemy werken aan het bijdragen aan maatschappelijke verandering!


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi